Известие

Collapse
No announcement yet.

Ел Стъкла на 147

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Ел Стъкла на 147

Наскоро мой приятел си купи едно много красиво 147 1,9 mjet 16v.Колата е 6+ . Има само един кусур - задните два прозореца се сяалят но при качване се качват на стъпки от по един - два сантиметъра.Като се натисне копчето нагоре се качват по един сантиметър и спират.После пак като се натисне пак един сантиметър. Какъв е проблема - някой сблъсквал ли се е с такъв проблем? Реле, бушон водачи на прозорците?

Мерси предварително за отговорите.

и при мен е така, само че на прозореца отпред на пасажера...Много е гадно. Сякаш машинките се мъчат и жужат много...Имам чувството, че нещо сякаш всеки момент ще се скъса...Като е по-топло времето, обаче се вдига по-лесно прозореца.
    Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Някой някъде бе писал,че това било нормално - предпазна мярка да не " смачкаш " нечия показана ръка или глава.
      Пробвай със задържане на съответното копче-би трябвало да се вдига без прекъсване,поне при мен се получава
      Alfa 156 1,9 JTD - 02,2000г
      Avensis 2011 -2.0 D-4D

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
        и при мен е така, само че на прозореца отпред на пасажера...Много е гадно. Сякаш машинките се мъчат и жужат много...Имам чувството, че нещо сякаш всеки момент ще се скъса...Като е по-топло времето, обаче се вдига по-лесно прозореца.
        Пичове моя проблем е че предните ми и единсвени стъкла се свалят и качват доста бавничко видимо мъчейки се!
        Незнам но си мисля, че това с некачествените машинки на прозорците си е все още 1 от детските болести при Алфа Ромео,което правило си въжеше в пълна сила и за Фиат едно време, а може би и сега....
        Особено като завали дъжд и се понамокрят малко машинките ептен умират да му се невиди.
        Мисля си, че единствения начин за справяне с проблема е нови машинки!!!

Мисля, скоро да взимам 159 на баща ми, е пък дано поне там са го оправили тоя пробелм дейба
        Last edited by ЗМЕЯ!; d.m.y г., 19:17.
        SNAKE 147 1.9 JTD Z-Edition '05 - THE RED TORPEDO
        SNAKE 147 1.9 JTDm 8V '06 - Nero
        SNAKE 159 1.9 JTDm 16V '06 - Rosso

Comment

Първоначално публикувано от zmeycho Покажи съобщение
          Пичове моя проблем е че предните ми и единсвени стъкла се свалят и качват доста бавничко видимо мъчейки се!
          Незнам но си мисля, че това с некачествените машинки на прозорците ......
          При теб проблема / бавно движение на прозорците / е най-вероятно от машинките, но при колегата мисля , че не е същото.
          Alfa 156 1,9 JTD - 02,2000г
          Avensis 2011 -2.0 D-4D

Comment

Първоначално публикувано от krasy k Покажи съобщение
            При теб проблема / бавно движение на прозорците / е най-вероятно от машинките, но при колегата мисля , че не е същото.
            Еми, че то никой, не е казвал противното бе колега!!!
            Просто съобразно темата си споделям и моя проблем с идеята да съм бил по някакъв начин полезен за общото благо на форума бе колега...
            SNAKE 147 1.9 JTD Z-Edition '05 - THE RED TORPEDO
            SNAKE 147 1.9 JTDm 8V '06 - Nero
            SNAKE 159 1.9 JTDm 16V '06 - Rosso

Comment

И да го задържаш копчето и да не го задържаш все същата... Та идеята е дали да разглобяваме вратата или не ?!? Стъклото тръгва и спира. Ама винаги.....

Comment

Имах такива проблеми със 146 та, отваряне и почистване на елементите които движат стъклото и малко финна грес оправят проблема ако няма повреден елемент - тогава се сменя повредения и тогава се прави горната процедура.
                Запирането на определени нива/стъпки идва от увеличеното съпротивление на механизма при тези позиции.
                Едит, механизмите (не знам дали всички) имат защитно реле което да изключи машинката при достигане на крайна позиция или препятствие - в точките на увеличено съпротивление ако тя се задейства стъклото спира преди да се отвори/затвори до край инак просто се мъчи и отваря/затваря бавно и на тласъци.
                Last edited by morfius; d.m.y г., 11:37.
                Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Мерси за обяснението ,
                  Ще я поотворим и така ...
                  дано само да не са водачите

Comment

Working...
                  X